lørdag 4. desember 2010

Førjulstid

Nå er vi godt i gang med julemåneden. Noen har til og med blitt ferdige med julegaver. Det har ikke jeg, bare sånn at det er sagt med en eneste gang. Er nok av den typen som venter til siste liten før jeg handler dem.

Hva er julen for meg da?

Julen er familie og venner først og fremst. Har aldri hatt sansen for dette gavekjøret. Du gir det du føler du har råd til, og ikke hva du tror at familie og venner forventer at du skal gi.

Julemåneden er en litt spesiell måned for meg. Både min far, mor og søster har bursdag denne måneden. Far og min søster den 22. og mor den 31. Min søster Brit døde for 10 år siden, og mor døde i fjor sommer. Så en av mine faste julegjøremål er opp og tenne lys på gravene på julaften. Julaften er det veldig spesielt på en kirkegård. Det brenner lys nesten på hver eneste grav, og alt er helt stille. En flott måte å minnes sine kjære som ikke er med oss lengre.

Nok om det. Vi har alle en eller annen ting som vi må gjøre eller smake eller oppleve hvert eneste år før det liksom blir jul. For meg så blir det ikke jul dersom jeg ikke får sett Grevinnen og Hovmesteren på Lille-julaften. Det blir liksom ikke jul uten James og Miss Sophie.

Hva er din "ting" for å komme i julestemning?

3 kommentarer:

 1. Min 'ting' for å komme i julestemning er å skrive julekort for min mor, da hun ikke kan det lengre pga reuvatisme i fingrene, det å lese julehefter da for jeg ikke klarer å vente til julaften med å lese de... Og Grevinnen og Hovmesteren, det er et must altså. Men jeg kunne ha skrevet og skrevet... Istedet tar jeg denne med meg til kalenderen min... :)

  SvarSlett
 2. Ja hva må jeg gjøre for å komme i julestemning mon tro...
  Jeg har alltid sett Tante Pose, de siste årene har ikke det vært noe som har blitt sett. Og det er savnet. Også må jeg se Reisen til julestjernen og Tre nøtter til askepott.
  Å pynte juletreet er også noe som er viktig for meg, så håper jeg får være med mamma å gjøre det i år. Også kommer man ikke uten om julesanger i førjulstiden. Tror det er på tide at julecd'ene blir med ut i bilen nå ja :p

  SvarSlett
 3. Hei, kjempe fint innlegg du har skrevet :) Kjenner meg igjen med dette å besøke våre kjære som nå ikke lenger er med oss på jorden. Vil ikke gå inn detalj.. Men min lille "ting" som jeg bare "må" gjøre eller ha for at jeg skal få julestemning er å kjenne lukten av fenalåret, da får jeg en god julestemning :) Og heldig som jeg er så fikk min kjære samboer Fenalår i julegave fra arbeidsplassen. Ha fortsatt en fin førjulstid :) Hilsen Stine

  SvarSlett